Ακτή Κοβιού

Η Κοβιού είναι ένας μικρός κόλπος, σφηνωμένος στη βραχώδη ακτογραμμή ανάμεσα στον Αϊ Γιάννη και στην Καλόγρια, περίπου 6χμ νότια της Νικήτης. Το νερό έχει ένα φανταστικό πρασινωπό χρώμα και η παραλία έχει ψιλή και λευκή άμμο.

Το μέρος σας αγκαλιάζει από τη στιγμή που μπαίνετε στο νερό. Η παραλία περιστοιχίζεται από βραχώδεις λόφους με χαμηλή βλάστηση και σποραδικά νεαρά πεύκα. Το νερό είναι ήρεμο και ζεστό μεταδίδοντας μία αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας.

Για να φθάσετε στην παραλία θα αφήσετε το αμάξι σας στο μικρό πάρκιν δίπλα στον κεντρικό δρόμο, ακριβώς εκεί που βρίσκεται η πινακίδα που δείχνει το σημείο της ακτής. Στη συνέχεια θα πάρετε ένα μικρό μονοπάτι που θα σας κατεβάσει στην ακτή. Δεν είναι δύσκολο να κατεβείτε, ωστόσο θα πρέπει να προσέξετε, ιδιαίτερα αν έχετε μαζί σας μικρά παιδία. Ο χώρος στάθμευσης είναι περιορισμένος και αυτός είναι ο κύριος λόγος που η παραλία δεν έχει πολύ κόσμο ακόμη και κατά τα ζεστά σαββατοκύριακα του Αυγούστου. Ο κόσμος συνήθως προτιμά τις διπλανές και μεγαλύτερες παραλίες της Καλόγριας και του Αϊ Γιάννη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, φροντίστε να έρθετε στην παραλία σχετικά νωρίς την υψηλή περίοδο γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην βρείτε να παρκάρετε. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Θα πρέπει να έχετε δικές σας ομπρέλες και καρέκλες αν χρειάζεστε τέτοιο εξοπλισμό.

Από την Κοβιού μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα αργά το απόγευμα. Τότε, το νερό είναι ακόμη πιο ζεστό, ο κόσμος λιγότερος και ο ουρανός έχει καταπληκτικά χρώματα. Μην το χάσετε!