Άγιος Ιωάννης

Ο Αϊ Γιάννης είναι μία παραλία που μπορεί να σας εμπνεύσει, μία παραλία που μπορείτε να ερωτευτείτε χωρίς να το καταλάβετε. Βρίσκεται στην αρχή της χερσονήσου όπου το ορεινό ανάγλυφο του εδάφους δεν είναι τόσο έντονο. Έτσι η παραλία είναι μεγάλη σε μήκος κάτι που γενικά είναι ασυνήθιστο για τη Σιθωνία. Ταξιδεύοντας νότια από τη Νικήτη προς τον Αϊ Γιάννη θα έχετε μια μάλλον γραμμική εντύπωση του τοπίου. Ο κεντρικός δρόμος ακολουθεί μία μεγάλη ευθεία, ίσως τη μεγαλύτερη που θα βρείτε στη Σιθωνία. Σε κάποιο σημείο θα δείτε τις πινακίδες προς την παραλία η οποία είναι σχεδόν κάθετη στο δρόμο.

Η ορθογώνια σχέση του κεντρικού δρόμου και της παραλίας θα σας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσετε μία υπέροχη πανοραμική άποψη της από ένα παρατηρητήριο λίγο πιο κάτω, ακριβώς πριν ο δρόμος αρχίσει να παίρνει ξανά τις συνηθισμένες στροφές.

Στην παραλία θα βρείτε πολύ χώρο, ψιλή άσπρη άμμο και γαλαζοπράσινα νερά τα οποία βαθαίνουν κάπως απότομα σε κάποια σημεία. Υπάρχουν δύο beach bars που προσφέρουν ποτά, αναψυκτικά και τις απαραίτητες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ωστόσο η παραλία είναι ελεύθερη, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποια υπηρεσία από τα bar.

Η πρόσβαση είναι εύκολη και υπάρχει άνετος χώρος για παρκάρισμα. Η παραλία είναι περίπου 5 χιλιόμετρα από τη Νικήτη και αν μένετε στην περιοχή θα πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφτείτε!